Tehnologie mortală - Dispozitive medicale implantate, precum stimulatoarele cardiace sau pompele de insulină, pot fi atacate cu ușurință de hackeri
Stimulatorul cardiac (denumit și pacemaker) este un dispozitiv medical care emite impulsuri electrice, cu scopul de a regulariza bătăile inimii. Doi cercetători (Jonathan Butts de la QED Secure Solutions și Billy Rios, de la WhiteScope) au arătat că hackerii pot instala de la distanță soft malware pe aceste dispozitive, putând să le modifice funcționarea, cu efectele posibil letale asupra celor care depind de ele.
Butts și Rios spun că atacurile sunt posibile din cauza unor vulnerabilități ce derivă din faptul că producătorii nu au criptat procesul de update al firmware-ului folosit în aceste dispozitive.
Cei doi critică dezvoltatorul acestor dispozitive medicale, Medtronic, pentru răspunsul dat față de cele dezvăluite de ei, compania spunând că riscul de hacking este foarte redus.
Au fost prezentate dovezi șl despre cum poate fi acționată de la distanță o pompă de insulină produsă de aceeași companie, efectele putând fi devastatoare, fiindcă s-a demonstrat că poate fi suspendată injectarea unei doze de insulină atât de necesară pentru bolnav,
La studiul de caz s-a lucrat 18 luni.
Și la DefCon, eveniment de hacking care s-a ținut tot la Las Vegas, Doug McKee, cercetător la McAfee, a arătat cum parametrii medicali esențiați ai unui pacient (ritmul cardiac de exemplu) pot fi modificați în timp real de la distanță, ceea ce înseamnă că pacienții por primi tratamente de care nu au nevoie.
Totul pornește de o slăbiciune detectată într-un protocol folosit de instrumente medicale care monitorizează semnele vitale ale pacienților. Protocolul este folosit în sisteme critice din spitale și atacatorii pot în timp real să intervină și să furnizeze informații false.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri