​Uber a fost amendată cu 400.000 de euro în Franța pentru că ” a securizat insuficient datele utilizatorilor”, informează AFP, care citează un comunicat al arbitrului francez de protecție a dateloir. În noiembrie 2017 Uber a fost victima unui atac de proporții după care datele a 57 de milioane de clienți și de șoferi au ajuns la hackeri.

UberFoto: Uber

După o anchetă coordonată la nivel european, autoritatea Commission nationale de l'informatique et des libertés (Cnil) a ajuns la concluzia că ar fi putut fi evitate consecințele nefaste ale atacului dacă s-ar fi luat măsuri elementare de siguranță. În plus, Uber nu și-a îndeplinit obligația de a securiza datele personale ale utilizatorilor și șoferilor.

Uber a fost contactată în noiembrie de hackerii care au condus atacul și li s-au dat 100.000 euro pentru a nu dezvălui întâmplarea și pentru a șterge datele. Compania a mai fost amendată cu 600.000 euro în Olanda și cu echivalentul a 435.000 de euro în UK.

În SUA Uber a fost ținta mai multor proceduri judiciare și a ajuns la un acord amiabil cu autoritățile, după ce a fost de acord să plătească 148 milioane dolari.