Doi angajați ai Huawei au fost sancționați după ce, pe 31 decembrie, au postat pe contul oficial al companiei un mesaj de Anul Nou folosindu-se de un iPhone. La finalul mesajului - care a fost ulterior șters - apărea mențiunea ”via Twitter for iPhone”. Mai multe companii chineze de tehnologie încearcă să-și convingă angajații să nu mai utilizeze decât smartphone-uri ale brand-urilor chinezești și să renunțe la Apple sau Samsung.

Mesajul postat de Huawei pe 31 decembrieFoto: Marques Brownlee

Mesajul postat pe contul oficial Huawei Technologies era "Happy #2019", dar se vedea că a fost postat de pe un iPhone. Într-un memo intern se menționa faptul că, din cauza unor probleme cu VPN-ul, mesajul nu a putut fi postat de pe un desktop și a fost folosit un iPhone.

Reuters scrie că angajații au fost retrogradați și li s-a tăiat o parte din salariu, fiindcă s-a ajuns la concluzia că greșeala a afectat brand-ul Huawei.

Compania este al doilea producător ca număr de smartphone-uri vândute, după Samsung, în Q3 livrând în lume 52 de milioane de unități. Compania are mari probleme în mai multe piețe importante unde riscă să piardă contracte consistente fiindcă este bănuită că ar avea legături cu autoritățile de la Beijing și că ar spiona pentru China. Huawei a negat vehement.

Sursa: BBC