Facebook admite că a stocat sute de milioane de parole ale utilizatorilor, fără a le cripta
Krebs a scris că un audit intern al Facebook din 2012 a arătat că sute de milioane de parole au fost stocate fără a fi criptate, ceea ce însemnă că oricare din cei 20.000 de angajați putea, cel puțin teoretic, accesa conturile.
Anunțul arartă că Facebook nu a ținut cont de precauțiile elementare de securitate informatică și adaugă la marea listă de scandaluri care au marcat ultimele luni.
Facebook a spus că nu a găsit vreo dovadă că s-ar fi făcut vreun abuz pe baza acestei vulnerabilități, iar compania a precizat că milioane de utilizatori Facebook și miile de useri instagram vor fi anunțați de problemă. Userii nu sunt obligați să reseteze parolele.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Asta nu zic eu, zic altii mai destepti ca mine, google it..
Nu doar pt ca ar crea o adictie la milioane de utilizatori compulsivi sau pt ca ar accesa in continuu date personale confidentiale despre care nu se stie cum sunt in realitate protejate sau comercializate (vezi scandalul Cambridge Analytica).
Ci mai ales pt ca aceste retele sociale au devenit un camp de lupta ideologica, de manipulare si dezinformare masiva, la scara planetara.
Solutia cenzurii este un remediu temporar si profund pervers, pt ca e practicata fara transparenta, de catre persoane pe care nu le-a certificat nimeni, in complet anonimat.
In clar, niste angajati oarecare ai corporatiei controlate de dl Zuckerberg vor decide cine si ce anume are dreptul sa scrie pe reteau sociala, ce trebuie sters, interzis, etc.
Nimic nu garanteaza ca acele persoane au inteligenta, cultura generala si abilitatile profesionale (etica, psihologie, stiinte politice/juridice, filosofie) pt a decide cand au chef ce este si ce nu este "un adevar".
E chiar mai rau ca in Orwell, pt ca "Ministerul Adevarului" nu e nici macar public, e unul privat corporatist.
Dl Zuckerberg era un donator al Partidului Democrat si dupa castigarea alegerilor de catre dl Trump se vorbea despre dumnealui ca despre un posibil candidat "independent" la investitura democrata.
La fel se vorbea de dl Bloomberg (intre timp a renuntat) si de dl Bezos (patronul Amazon si a ziarului Washington Post).
Dl Bezos are insa necazuri cu niste poze si sms-uri "porno", nu mai are sanse sa candideze, se va multumi sa sustina financiar campaniile mediatice favorabile democratilor.
Iar dl Zuckerberg a inceput sa fie brutal atacat de stanga "socialista" americana, 0% sanse sa mai indrazneasca sa se lanseze in politica, acum lupta sa supravietuiasca la varful companiei sale.