Grupul SCOP, a carui principala activitate este distributia de produse si solutii IT, estimeaza anul acesta afaceri de 130 milioane euro, in crestere cu peste 30% fata de anul trecut, au spus reprezentantii companiei.

"Ne propusesem pentru 2007 afaceri de 90 milioane euro, dar am atins un nivel de 98 - 99 milioane euro (...) Anul acesta cred ca vom creste cu 30%, peste media pietei de IT care se estimeaza ca va avansa cu 20%", a spus Horia Chitu, director executiv SCOP Computers.

El a spus pentru Hotnews ca piata distributiei de IT a avut anul trecut o valoare estimativa de 700 milioane euro, iar cota de piata a SCOP Computers a fost de peste 10%.

Grupul e compus din trei companii, respectiv SCOP Computers, distribuitor de produse si solutii IT, Chara Software, furnizor de solutii de business, si Docentris, furnizor de solutii de procesare si management al documentelor. In 2006 cifra de afaceri a fost de aproximativ 70 milioane euro, iar numarul de angajati a urcat de la aproximativ 160 acum un an, la 200 in prezent si va creste cu 20% pe parcursul anului in curs.

SCOP Computers este de departe cea mai importanta companie din grup, contribuind cu peste 90% la cifra totala de afaceri. Grupul nu lucreaza direct cu utilizatorii finali, ci prin parteneri, care sunt de trei feluri: integratori de sistem, retaileri si reselleri IT.

Anul trecut, cele mai importante cresteri s-au inregistrat pe segmentele notebook, imprimante si multifunctionale.

Printre concurentii SCOP pe piata distributiei IT se numara Tornado, Trend, Gemini, Agis sau K-Tech.