Patronul Twitter, Jack Dorsey, a încasat în 2018 un salariu de 1,40 dolari
"Ca dovadă a angajamentul și încrederea în potențialul de creare a valorii pe termenul lung a Twitterului, directorul nostru Jack Dorsey a refuzat compensațiile și bonusurile pentru anii 2015, 2016, 2017 iar în 2018 compensațiile și bonusurile nu au fost decât un salariu de 1,40 dolari ", indică Twitter, în documentele financiare publicate luni seară pe site-ul SEC, organismul american de reglementare și control al piețelor financiare.
Cifra este legată de prima limitare a numărului de caractere autorizate într-un tweet, 140, în vigoare între perioada când Dorsey a preluat comanda rețelei sociale, în 2015, și până în noiembrie 2017. În prezent, utilizatorii Twitter pot posta mesaje până la 280 de caractere.
Dorsey deține puțin mai mult de 18 milioane de acțiuni ale Twitter (2,34%), conform documentelor financiare ale rețelei sociale, iar revista americană Forbes l-a clasat la începutul lunii martie pe poziția 343 a celor mai bogate persoane din lume, cu o avere personală estimată la 5,1 miliarde de dolari.
În plus, el nu este singurul director de întreprindere care are pretenții salariale scăzute: în 2015, documentele bursiere Tesla arată, de exemplu, cum Elon Musk trebuia să primească un salariu de circa 37.440 de dolari, echivalentul salariului minim în California, însă a refuzat să îl primească și pe acesta.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi