Șeful Twitter, Jack Dorsey, a câștigat în 2018 un salariu de 1 dolar și 40 de cenți, pentru a demonstra "încrederea în potențialul de creare a valorii pe termen lung" a întreprinderii sale, conform documentelor financiare publice, scrie AFP.

Jack Dorsey, CEO TwitterFoto: Captura YouTube

"Ca dovadă a angajamentul și încrederea în potențialul de creare a valorii pe termenul lung a Twitterului, directorul nostru Jack Dorsey a refuzat compensațiile și bonusurile pentru anii 2015, 2016, 2017 iar în 2018 compensațiile și bonusurile nu au fost decât un salariu de 1,40 dolari ", indică Twitter, în documentele financiare publicate luni seară pe site-ul SEC, organismul american de reglementare și control al piețelor financiare.

Cifra este legată de prima limitare a numărului de caractere autorizate într-un tweet, 140, în vigoare între perioada când Dorsey a preluat comanda rețelei sociale, în 2015, și până în noiembrie 2017. În prezent, utilizatorii Twitter pot posta mesaje până la 280 de caractere.

Dorsey deține puțin mai mult de 18 milioane de acțiuni ale Twitter (2,34%), conform documentelor financiare ale rețelei sociale, iar revista americană Forbes l-a clasat la începutul lunii martie pe poziția 343 a celor mai bogate persoane din lume, cu o avere personală estimată la 5,1 miliarde de dolari.

În plus, el nu este singurul director de întreprindere care are pretenții salariale scăzute: în 2015, documentele bursiere Tesla arată, de exemplu, cum Elon Musk trebuia să primească un salariu de circa 37.440 de dolari, echivalentul salariului minim în California, însă a refuzat să îl primească și pe acesta.