Brand-ul chinez Xiaomi, cunoscut pentru telefoane, trotinete electrice și aspiratoare robotice, are de miercuri magazin și în centrul vechi din București. Xiaomi a avut vânzări totale de 26 miliarde dolari în lume anul trecut, fiind al patrulea producător mondial de smartphone-uri.

Magazinul de pe LipscaniFoto: Hotnews

Mai exact, un etaj al unui magazin de electronice de pe strada Lipscani, în apropiere de librăriile Diverta și Cărturești Carusel, are de acum la etajul unu doar produse Xiaomi. Magazinul vinde electronice de la mai multe mărci și aparține firmei GBR Tronics care a obținut franciză Xiaomi de la distribuitorul local BlackTech.

Printre cele mai căutate produse ale brand-ului se numără smartphone-urile, aspiratoarele, cântarele smart, ceasurile inteligente, trotinetele și camerele de supraveghere. La magazin prețurile sunt mai mari decât dacă produsele sunt comandate de pe AliExpress, dar cei de la GBR spun că avantajul este că se asigură servisare pentru produsele cumpărate din magazin.

Prețurile telefoanelor din magazin variază între 469 lei pentru modelul Redmi 7A și 2.000 lei pentru Mi 9T Pro.

Cel mai mare magazin Xiaomi din țară a fost deschis în aprilie în Mega Mall București de către distribuitorul local.

Xiaomi a fost înființată în 2010 și a crescut enorm de atunci. La începuturi l-a avut ca vicepreședinte pe Hugo Barra, un fost director de la Google. Dacă în 2013 cifra de afaceri la nivel mondial a fost de 5 miliarde dolari, anul trecut a fost de 26 miliarde dolari, dintre care smartphone-urile au reprezentat 17 miliarde dolari.