​Samsung a prezentat la târgul CES Las Vegas un robot sferic care pe unii îi va încânta, iar pe alții îi va îngrijora. Ballie este o minge mică și galbenă care se poate ține după oameni prin casă, răspunde la comenzi vocale și poate interacționa cu diverse aparate din casă.

Samsung BallieFoto: Samsung

Robotul sferic are cameră încorporată și o interfață mobilă prin care se poate conecta cu diverse gadget-uri. A fost comparat de presă cu BB-8 din Războiul Stelelor.

Ballie este un robot mic și galben și este gândit să-i urmeze pe cei din casă, să răspundă la diverse comenzi și să-i motiveze pe cei din casă să facă mișcare. În clipul de prezentare Ballie interacționează cu telefonul, cu televizorul smart și cu aspiratorul robotic, distrează câinele din casă și trimite poze cu distracția din casă către cei ai casei, chiar și când aceștia sunt la serviciu.

Amazon și Google se numără printre marile companii care vor să pună cât mai multe camere video pe diverse gadget-uri din casă care să devină asistenți cât mai utili. Dar tot mai multă lume privește cu îngrijorare aceste lucruri, mai ales că au fost cazuri în care discuții personale au ajuns pe internet din cauza diverselor aparate ”smart”.

”Vrem ca Ballie să păstreze secretele. Oamenii au nevoie de gadget-uri cu inteligență artificială în care să aibă încredere și lucrăm din greu ca Ballie să îndeplinească aceste condiții”, spune un director al Samsung, citat de CNN.

Compania a promis că datele user-ilor nu vor ajunge la terțe părți fără ca mai întâi să fie obținut consimțământul acestora.