​Microsoft a anunțat că diviziile Windows și Surface nu-și vor atinge cifrele de afaceri anunțate anterior fiindcă lanțurile de aprovizionare au fost încetinite de epidemia de coronavirus din China. Mai multe companii de tehnologie, inclusiv Apple au avertizat că business-ul va fi afectat din cauză că fabricile de componente lucrează la turație mică, dar și fiindcă în China cumpărătorii au făcut mult mai puține achiziții de când a izbucnit criza.

MicrosoftFoto: Microsoft

Practic, Microsoft a anunțat că nu va atinge previziunile de vânzări stabilite pentru trimestrul în curs pe divizia Windows și pe Surface, iar de vină sunt întârzierile de producție cauzate de faptul că fabricile din China lucrează la turație mică, din cauza infecției cu noul coronavirus.

Compania a mai spus că este în legătură cu autoritățile din diverse țări pentru a se asigura că angajații nu sunt puși în pericol și a adăugat că a făcut și donații.

Companiile de tehnologie simt efectele coronavirusului fiindcă estimările sunt că fabricile din China vor reveni la producție maximă abia spre finalul primăverii sau la vară. Lanțurile de furnizori sunt foarte greu de pus la punct, astfel că țări precum Vietnam, India sau Bangladesh nu au cum să înlocuiască China.