​Samsung a anunțat că mută temporar în Vietnam o parte din producția de smartphone-uri din Coreea de Sud, după ce s-a înregistrat un nou caz de infectare cu coronavirus și o altă uzină a fost închisă. Samsung este cel mai mare investitor străin în Vietnam unde face peste 50% din smartphone-urile sale și unde a ”pompat” 17 miliarde dolari, scrie Reuters.

Samsung Galaxy Note 10Foto: Hotnews

Grupul a suspendat activitatea la fabrica din orașul sudic Gumi din Coreea de Sud, după ce un alt lucrător a fost depistat cu coronavirus, al șaselea caz din acest complex industrial aflat în zona cel mai grav afectată de epidemie în Coreea de Sud.

Complexul de la Gumi a mai fost închis și apoi redeschis, dar producătorul va muta temporar o parte din producție în Vietnam până când lucrurile se vor stabiliza. În ultimul deceniu Samsung a tot crescut proporția de telefoane pe care le fabrică în Vietnam, ponderea fiind acum de peste 50% din totalul producției.

Samsung a anunțat foarte recent că deschide și un mare centru de cercetare-dezvoltare în Hanoi, capitala Vietnamului, investiția fiind de 220 milioane dolari. Construcția va fi terminată la final de 2022 și numărul de angajați va fi undeva în intervalul 2200 - 3000 de oameni.

Vietnamul este esențial pentru Samsung care a investit acolo 17 miliarde dolari până acum. Țara a exportat smartphone-uri și piese de schimb pentru ele în valoare de 51 miliarde dolari anul trecut, Samsung generând cea mai mare parte din total.