China a plasat marţi pe orbită primii doi sateliţi dintr-o constelaţie pentru ''internetului obiectelor'', tehnologia care permite echipamentelor electronice să ''comunice'' între ele, potrivit agenției de știri China, citată de AFP.

China lanseaza satelitiFoto: youtube.com

Lansarea a avut loc la ora locală 09:16 (ora 01:16 GMT) de la baza Jiuquan (nord-vest), marcând astfel începutul „proiectului Xingyun”, a informat agenția de știri China.

„Xingyun-2 01” și „Xingyun-2 02” vor face parte dintr-un grup de 80 de sateliți de comunicare, și toți ar trebui să se afle pe o orbită joasă a Pământului (mai puțin de 2.000 km deasupra nivelului mării) în jurul anului 2023.

Proiectul Xingyun este proiect de acest fel dedicat ”Internet of Things” dezvoltat independent de China, potrivit agenției de știri.

Internetul obiectelor (Internet of Things) este un concept ce presupune folosirea Internetului pentru a conecta între ele diferite dispozitive, servicii și sisteme automate, formând astfel o rețea de obiecte. Realizarea unor IoT-uri presupune echiparea dispozitivelor ce trebuie conectate cu aparatură de rețea, și cu electronică.

Altfel spus, IoT este setat să conecteze fiecare dispozitiv existent.

Ce industrii folosesc IoT?

IoT este în creștere rapidă și este pe punctul de a schimba modul în care oamenii îndeplinesc sarcinile de zi cu zi. Pentru început, beneficiile IoT vă pot face viața ușoară și confortabilă,

scrie go tech.

  • Puteți porni și opri fiecare aparat din Smart Home, la apăsarea unui buton. Iluminatul inteligent poate reduce consumul total de energie și poate reduce factura electrică.
  • IoT schimbă, de asemenea, modul în care companiile energetice fac afaceri, deoarece companiile de utilități precum PG & E încep să utilizeze contoarele inteligente ca soluție eficientă pentru Iot.
  • Industria transporturilor va beneficia, de asemenea, de evoluția IoT, în timp ce numărul de autoturisme care se conduc singure este în creștere.
  • Agricultura este un alt domeniu care beneficiază de IoT. Agricultorii pot colecta date despre culturile și animalele lor utilizând senzori în tractoare pentru a le conecta la internet