Uber a anunțat câteva măsuri de luptă împotriva infectării cu Covid-19, iar locul de lângă șofer va trebui să rămână gol, pentru a se păstra distanțarea și în mașină. Și cel de la volan, dar și pasagerii, trebuie să poarte mască, iar șoferul poate refuza să ia un pasager, dacă acesta nu poartă mască. Șoferul este obligat să dezinfecteze mașina la fiecare început de zi.

Noi reguli pentru pasageri UberFoto: Uber

Pasagerul poate să dea un rating mic șoferului dacă acesta și-a scos masca în timpul călătoriei. Una dintre marile modificări este că locul de lângă șofer trebuie să rămână gol, astfel că pasagerii trebuie să stea cu toții în spate și li se recomandă să deschidă geamul. Nepurtarea măștii poate fi și pentru șofer un motiv să refuze urcarea unui pasager în mașină, dar șoferul poate să îi ofere o mască, dacă are.

Șoferul va trebui, la fiecare început de zi de condus pe Uber, să trimită o poză prin care să dovedească faptul că poartă mască. Compania spune că a cumpărat peste 20 de milioane de măști pe care le vor distribui șoferilor

Compania spune că va aloca 50 de milioane de dolari pentru a oferi măști, mănuși și dezinfectant șoferilor.

Uber anunțase recent că numărul de călătorii a scăzut cu 80% în aprilie, iar compania va renunța la 3.700 de angajați, adică 17% din total.

Compania are o capitalizare de piață de 55 miliarde dolari.