​Din cauza scăderii drastice a numărului de curse făcute cu Uber, compania a anunțat că va reduce numărul de angajați cu 3.000, la două săptămâni de când a anunțat că va renunța la încă 3.700. Într-un e-mail către angajați, citat de Wall Street Journal și CNBC șeful companiei a anunțat că vor fi închise 45 de birouri și ar putea urma noi tăieri în business. România nu figura pe lista dată publicității.

Șofer UberFoto: Uber

Pe 6 mai Uber anunța tăierea a 14% din efective, noul anunț lasă numărul total la aproximativ 20.000.

Business-ul principal al companiei, călătoriile făcute cu mașinile ”înrolate” în Uber, a scăzut cu 80%.

Oamenilor le este teamă să meargă cu Uber, cu alte aplicații de ride-sharing și cu taxi-urile, de frica infectării cu Covid-19. Uber a anunțat măsuri pentru a readuce pasagerii și a anunțat că atât șoferii, cât și pasagerii vor trebui să poarte mască, iar în România compania va plăti pentru ca șoferii să instaleze separatoare în mașini. Peste tot în lume, locul de lângă șofer va rămâne liber, tot pentru a se păstra distanța.

Dara Khosrowshahi, CEO-ul companiei, a anunțat noile decizii într-un e-mail către angajați și spune că decizia de a renunța la încă 3.000 de oameni a fost una incredibil de grea” și vine într-un 2020 care a început cu speranța că Uber va deveni profitabilă, dar totul s-a schimbat din cauza scandalului Covid-19. Compania va face reduceri și în alte segmente ne-esențiale ale business-ului.

Uber este în discuții să cumpere Grubhub, companie de livrare de mâncare ce este concurent și pentru divizia Uber Eats. Cele mai recente informații pe surse arată că discuțiile sunt în impas din cauza prețului.

Compania are o capitalizare de piață de 60 miliarde dolari.