Compania Wipro Limited a anunțat că va prelua diviziile de IT ale METRO AG – METRO - NOM GMBH în Germania și METRO Systems Romania S.R.L. Prin acest parteneriat, peste 1.300 de angajați din Germania, România și India vor fi transferați la Wipro. Valoarea estimată a tranzacției, cu o durată inițială de 5 ani, este de aproximativ 700 milioane de dolari. Cu intenția de a fi extins cu alți 4 ani, acesta reprezintă o investiție potențială de până la 1 miliard de dolari.

\Logo WiproFoto: Michael Vi, Dreamstime.com

Wipro este listată și la bursa de la New York și activeză în domeniile tehnologiei informației, consultanță și servicii de afaceri.

”Programul de transformare Wipro va cuprinde servicii cloud, centre de date, servicii la locul de muncă și de rețea, precum și dezvoltarea aplicațiilor și operațiunile necesare pentru a oferi o infrastructură digitală integrată, flexibilă și robustă, astfel încât planul de transformare a METRO să fie realizat”, spun cei de la Wipro.

”Parteneriatul cu Wipro ne permite să simplificăm activitatea de IT, să ne dedicăm 100% profilului activității noastre și ne oferă un acces esențial la inovare și la cele mai bune practici digitale", declară Timo Salzsieder, CIO, METRO AG.

METRO are 97.000 de angajați și este prezentă în 34 de țări

Wipro Limited are 180.000 de angajați în lume