Nintendo va lansa în acest an o nouă variantă a consolei Switch care va avea ecran de 7 inci, cu tehnologia OLED, în timp ce în prezent gadgetul are ecran LCD de 6,2 inci, existând și varianta Lite, cu ecran de 5,5 inci. Bloomberg a dat informația și spune că ecranul va fi produs de Samsung Display.

Nintendo SwitchFoto: Luchschen, Dreamstime.com

Nintendo a câștigat de pe urma pandemiei și a faptului că oamenii au stat mai mult în casă, și deci cu ecrane în față. În noiembrie compania spunea că va încheia anul fiscal aprilie 2020 - martie 2021 cu vânzări de 24 de milioane unități Switch, în timp ce estimarea inițială era extrem de prudentă: 19 milioane de consolei în 12 luni.

Bloomberg spune că această nouă variantă de consolă, cu ecran de 7 inci, va fi lansată până în sărbătorile de iarnă și sursele adaugă că display-urile vor ajunge pe linia de asamblare undeva în luna iulie. Un ecran OLED va însemna imagine cu contrast mai bun.

Consola Switch a fost lansată pe piață în martie 2017 și s-a vândut în peste 80 de milioane de unități, fiind depășită doar de modelul Wii în istoria companiei, model care și-a găsit peste 100 de milioane de clienți.