Apple a solicitat furnizorilor să producă anul acesta 90 de milioane de unități din noua generație de iPhone ce va fi lansată la toamnă, după ce în ultimii ani cifra a fost în jurul a 75 de milioane, scrie Bloomberg. Sunt semne că Apple se așteaptă la o cerere mai mare pentru noua generație de iPhone care va aduce îmbunătățiri la nivel de cameră, de procesor și de ecran. Compania și-a luat măsuri pentru a nu mai fi afectată de criza procesoarelor.

Apple iPhoneFoto: V Yushynov | Dreamstime.com

Este de așteptat ca Apple să anunțe în septembrie noile iPhone-uri, mai repede decât anul trecut când anunțul a venit în octombrie din cauza unor probleme pe lanțul de furnizori.

Sursele spun că întreaga gamă va fi reînnoită, de la modelele de 5,4 inci, până la cele de vârf de gamă, cu ecran de 6,7 inci. Va fi a doua generație de iPhone cu tehnologia 5G.

La design nu vor fi schimbări mari, însă sursele spun că va fi redusă dimensiunea camerei frontale și a senzorului de recunoaștere facială. La camere va fi mai bun zoom-ul optic și vor fi îmbunătățite și funcții legate de înregistrările video.

Compania s-a asigurat că anul acesta nu va fi afectată de criza procesoarelor și a făcut deal-uri clare cu furnizorii. Apple este cel mai mare client al gigantului taiwanez Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Fiind o companie atât de mare, Apple poate face înțelegeri pe termen lung cu furnizorii, fiindcă business-urile acestora depind de contractele semnate cu Apple.

Apple vinde anual peste 200 de milioane de iPhone-uri. Compania are 16% cotă de piață la smartphone-uri, în timp ce Samsung are 22% din piață, iar Xiaomi, 14%.

Cum au evoluat vânzările anuale de iPhone

2010: 40 milioane

2013: 150 milioane

2015: 231 milioane

2017: 216 milioane

2018: 217 milioane

2019: 195 milioane

2020: 201 milioane