Grupul Alphabet a avut un trimestru extrem de bun datorită creșterii segmentului cumpărăturilor online, iar compania a depășit pragul de 1.800 de miliarde dolari capitalizare de piață. Profitul a depășit 18 miliarde dolari, iar veniturile au trecut de 61 miliarde dolari, creșterile fiind mult peste ce anticipau analiștii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cum consumatorii au petrecut mult timp online în ultimul an, companiile au cheltuit tot mai mult pe publicitate pentru a ajunge la ei cu mesajele, fie prin Google Search, fie prin reclame în YouTube. Acest lucru s-a văzut în rezultatele Google. Compania a beneficiat și de reluarea activității fizice de către multe business-uri.

Profitul s-a triplat față de acum un an, la 18,5 miliarde dolari, iar totalul este spectaculos, fiindcă până acum 5-6 ani Google realiza acest profit într-un an întreg, nu doar în trei luni.

Cifra de afaceri a crescut cu 62%, la 61,8 miliarde dolari.

Pentru Alphabet 2017 a fost primul an complet în care cifra de afaceri a depășit 100 miliarde dolari, iar anul trecut a fost de 182 miliarde dolari pentru cele patru trimestre. În acest an sunt șanse mari ca valoarea să treacă de 200 miliarde.