Finalul tranziţiei Apple de la procesoarele Intel la procesoare proprii ar putea aduce un laptop din seria MacBook Pro cu un preţ mai mic decât cel practicat până acum de compania americană, transmite News.ro.

Apple Macbook ProFoto: Pixabay

Apple ar putea începe să vândă, de anul acesta, un aşa-zis MacBook Pro de buget - un model care să facă o serie de compromisuri pentru a putea fi comercializat la un preţ mai mic.

Nu se ştie, deocamdată, ce nivel de preţ vizează Apple, însă, conform Bloomberg, diferenţa se va face la nivel de procesor, stocare şi ecran.

Ecranul ar putea fi un LCD, în loc de miniLED, ceea ce înseamnă că va lipsi şi facilitatea ProMotion. Procesorul ar putea să ruleze la o frecvenţă mai mică, iar capacitatea de stocare să fie mai mică.

Altfel, noul procesor ar trebui să fie de tip M2 şi să aducă finalul procesului de tranziţie de la procesoarele Intel la procesoarele dezvoltate intern de Apple.

Tot M2, pe lângă viitorul MacBook Pro de buget, vor folosi alte două Mac-uri pe care Apple este aşteptată să le lanseze în 2022 - o nouă versiune de iMac de 24 de inch şi un nou laptop MacBook Air.