Elon Musk a discutat cu bancherii, când și-a asigurat finanțarea pentru a cumpăra Twitter, și despre posibile disponibilizări la rețeaua ce are 7.500 de angajați, scrie Washington Post. O altă idee înaintată a fost de a plăti pe viitor unii influenceri pentru a crea conținut.

TwitterFoto: Rvlsoft, Dreamstime.com

Se știu foarte puține lucruri despre ce are de gând Musk să facă la Twitter, dar el a declarat că nu este o prioritate partea economică a companiei. Totuși, acest lucru nu este chiar adevărat, pentru că Twitter nu are rezultate financiare grozave.

În discuțiile care i-au asigurat finanțarea pentru a cumpăra Twitter, Musk a vorbit și despre posibile disponibilizări, despre ideea de a plăti influencerii pentru a crea conținut și despre dezvoltarea unor noi servicii cu abonament, care să ducă la creșterea veniturilor.

Preluarea Twitter de către Musk a fost cu totul neobișnuită, mai ales prin modul rapid în care s-a desfășurat, discuțiile durând doar câteva zile, în timp ce la multe achiziții de amploare se negociază câteva luni.

Twitter are 7.500 de angajați, cu 2.500 mai mulți decât la final de 2020. Twitter avea 3.900 de angajați la final de 2015 și a ajuns la 3.400 doi ani mai târziu.

Musk va cumpăra Twitter cu 44 miliarde dolari, iar jumătate din sumă îi va fi împrumutată de bănci. Deși Musk este cel mai bogat om din lume, averea sa de 270 miliarde dolari se regăsește în acțiunile pe care le deține, nu în conturi din bancă.

Musk a vândut în aceste zile și acțiuni Tesla în valoare de 4 miliarde dolari.