Uber a semnat un parteneriat cu cea mai mare companie italiană de taxi-uri, astfel că 12.000 de taximetriști pot prelua curse prin intermediul aplicației americane. Uber s-a războit ani de zile cu taximetriștii, inclusiv în Italia, dar are nevoie să colaboreze cu foștii rivali.

UberFoto: Captura YouTube - Uber

Uber a semnat un parteneriat cu compania IT Taxi și asta înseamnă că 12.000 de taximetriști din 80 de orașe din Italia vor putea accepta curse solicitate prin intermediul Uber. Taxi-urile vor fi incluse începând cu luna iunie. Uber este prezentă în opt orașe italiene.

Șeful Uber, Dara Khosrowshahi, a catalogat parteneriatul ca fiind unul istoric. „Cred cu tărie că ne este mai bine împreună”, a spus el, făcând referire la Uber și la taximetriști.

Nu este prima colaborare dintre Uber și taxi-uri: în New York s-a semnat o colaborare importantă și există parteneriate în Austria, Turcia, Spania, Hong Kong, Madrid și San Francisco.

Uber, dar și concurentul Bolt, au în unele orașe prea puțini șoferi, mai ales la orele de vârf, iar asta face ca prețul curselor să crească și timpii de așteptare devin tot mai mari. Parteneriatele cu branșa taximetriștilor sunt un câștig și pentru Uber.

În mai multe țări din Europa au fost acum câțiva ani proteste mari ale taximetriștilor, inclusiv în Italia, și au fost țări unde Uber a fost interzisă temporar din cauza plângerilor făcute de taximetriști.

Surse: CNBC, Reuters