​Google vrea ca motorul de căutare să fie mai interactiv, mai plin de imagini, iar aplicația de hărți Maps va avea mai multe opțiuni de căutare și îți va arăta multe lucruri despre cele mai populare locuri din cartier. Google știe foarte bine că tinerii nu mai au răbdarea să caute prin clasicele link-uri text afișate în rezultatele căutării și face în pași mici modificări.

Noul Google SearchFoto: Google

Google continuă tendința care s-a văzut în ultimii 2-3 ani: la rezultatele căutărilor nu sunt afișate doar clasicele link-uri, ci și imagini, video-uri sau prețuri (dacă este o căutare de produs). Unul dintre directorii Google spune că „smartphone-ul este noua tastatură”, iar ideea este că poți căuta tot mai multe lucruri doar îndreptând camera telefonului către ceva și apoi să primești informații.

Progresele făcute în tehnologiile de inteligență artificială și de „computer vision” vor permite dezvoltarea a ceea ce Google numește „Multisearch” (căutare multiplă), în care sunt combinate mai multe tipuri de căutări (text, foto, imagini).

Google spune că vor putea fi inițiate căutări mai complexe care combină imaginea și textul, dacă îndrepți camera spre ceva, cum ar fi o canapea sau un tricou. Un exemplu ar fi că, dacă fotografiezi o rochie verde, poți adăuga un text în care spui că ai vrea aceeași rochie, dar pe galben, și se va efectua căutarea de produse de acest gen.

Astfel de căutări, pornind de la imagine, sunt disponibile de ceva timp, dar în curând vor putea fi îmbunătățite prin posibilitatea de a adăuga și text la căutare, pentru a ți se da rezultate cât mai apropiate de ceea ce voiai să găsești.

Google spune că va pune accent și pe realitatea augmentată la căutările cu camera video. Acum doi ani era introdusă pe Maps opțiunea Live View, prin care poți vedea pe camera telefonului exact pe unde să mergi spre destinație, cu ajutorul unor săgeți. Compania va îmbunătăți lucrurile, astfel încât să vezi, prin intermediul realității augmentate, cum ajungi la un restaurant, la un magazin sau la un ATM.

Modificările făcute la Maps vor permite user-ilor să găsească mai ușor, spre exemplu, restaurantele din cartier care au cele mai bune review-uri și se va putea ajunge mai ușor la graficele în care se arată când sunt cele mai aglomerate perioade ale zilei la fiecare local.