​TikTok lansează mai multe opțiuni de personalizare, prin care utilizatorii să controleze cât timp petrec pe rețea. De asemenea, sunt introduse noi setări implicite pentru conturile adolescenților și vor exista mai multe opțiuni de control parental.

Logo TikTokFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

„TikTok solicită adolescenților să seteze o limită zilnică de timp petrecut în aplicație dacă dezactivează limita implicită de 60 de minute, precum și dacă petrec mai mult de 100 de minute într-o zi pe TikTok. Acest lucru are la bază o notificare pe care am lansat-o anul trecut cu scopul de a încuraja adolescenții să activeze gestionarea timpului petrecut în fața ecranului (screen time management)”, spune compania.

TikTok adaugă funcții noi în categoria de Family Pairing:

  • Limite zilnice personalizate a timpului de utilizare: părinții vor putea folosi Family Pairing pentru a personaliza limita zilnică de utilizare a aplicației pentru copiii lor – aceștia vor putea să aleagă inclusiv diferite limite de timp pentru diferite zile ale săptămânii. Acest lucru oferă familiilor mai multe opțiuni pentru a sincroniza timpul petrecut în aplicație cu programul școlii, vacanțele sau călătoriile în familie.
  • Screen time dashboard: această funcție va oferi rezumate ale timpului petrecut în aplicație, de câte ori a fost deschisă aceasta și o defalcare a timpului total petrecut în timpul zilei și nopții.

Dezactivarea notificărilor: notificările îi ajută pe oameni să rămână conectați, dar există momente când este important să nu fie deranjați. TikTok introduce o nouă funcție care le permite părinților să stabilească un program de dezactivare a notificărilor pentru adolescenți.

„Conturile celor cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani nu primesc notificări de tip push de la ora 21:00 (setare implicită), iar conturile celor cu vârsta între 16 și 17 ani au notificările push dezactivate de la ora 22:00 (setare implicită)”, spun cei de la TikTok.