În aceste zile a fost un scandal legat de Twitter și suspendarea „bifei” albastre pentru anumite conturi verificate, dar o diversiune „marca Elon Musk” a mutat discuția spre alte lucruri. Pe multe secțiuni ale site-ului, celebrul logo cu pasărea albastră a fost înlocuit cu simbolul pentru criptomoneda Dogecoin.

DogecoinFoto: Oasisamuel, Dreamstime.com

Moneda cripto Dogecoin a fost creată în 2013 și înfățișează câinele japonez de vânătoare Shiba Inu. Elon Musk a pus și o „memă” în care apare câinele care prezintă actele de identitate unui polițist.

Prețul Dogecoin a crescut cu 30% după promovarea făcută de Elon Musk. Totuși, prețul criptomonedei este de numai 10 cenți, mult sub maximul din 2021: 64 de cenți.

Elon Musk a aplicat extrem de multe schimbări la Twitter de când a preluat rețeaua: a decis renunțarea la mii de angajați, a schimbat sistemul de verificare a conturilor și multe departamente au mari probleme în a funcționa, dat fiind că nu mai au suficienți oameni.

Un memo intern despre care presa a scris pe surse indica faptul că valoarea Twitter ar fi scăzut în câteva luni de la peste 40 miliarde dolari, la 20 miliarde dolari.

Relația dintre Elon Musk și Dogecoin este una tulbure. În iunie 2022, Musk a fost dat în judecată pentru 258 de miliarde de dolari de un investitor Dogecoin care l-a acuzat că derulează o schemă piramidală pentru a sprijini criptomoneda.

Reclamantul pe nume Keith Johnson l-a acuzat pe Musk de înşelătorie, pentru că ar fi promovat Dogecoin şi a crescut preţul criptomonedei, pentru ca apoi să lase preţul să scadă.

Sursa foto: Dreamstime.com