Google va include în răspunsurile oferite de motorul de căutare chatbot-ul Bard, astfel încât căutarea să fie mai mult precum o conversație, a spus șeful companiei, Sundar Pichai, citat de Wall Street Journal.

Google BardFoto: Waingro | Dreamstime.com

Avansul tehnologiilor de AI va permite motorului de căutare să răspundă punctual la o serie de căutări, spune șeful Google. El NU consideră că integrarea chatbot-ului în căutare va afecta business-ul Google.

Motorul de căutare Google oferă de mulți ani răspunsuri scurte și directe la căutări punctuale de genul ”Cum va fi mâine vremea?” sau „Care este cursul leu-dolar?”. Integrarea Bard va însemna că răspunsuri la obiect ar trebui să vină și când sunt tastate întrebări mult mai complexe decât în prezent.

Google a anunțat în februarie că va lansa un chatbot denumit Bard, dar a fost cea mai prudentă lansare din istoria companiei, fiind clar sub presiunea succesului ChatGPT. Google avea de gând să lanseze Bard, însă nu așa de repede.

Google anunța în martie că lansează chatbot-ul Bard pentru un număr limitat de useri din SUA și Marea Britanie, iar numărul celor care-l vor putea încerca va crește în lunile următoare.

Google a dezvoltat din 2015 tehnologia pentru chatboți și a testat în cadrul companiei un chatbot în ultimii ani, dar nu era total pregătită să lanseze public un asistent conversațional, pentru că ar fi fost prea riscant.

Șefii Google știau că un chatbot ar oferi răspunsuri eronate și ar afecta business-ul de publicitate al companiei, dacă oamenii nu ar mai deschide diverse link-uri cu reclame, pentru că nu ar mai avea nevoie să caute prin link-uri.

Sursa foto: Dreasmtime.com