Compania de licitatii online EBay isi restructureaza operatiunile pe plan mondial si va disponibiliza un numar redus de angajati, urmand ca diviziile companiei din cateva tari sa fie mai puternic afectate de modificari, scrie Reuters.

"E vorba de sub un procent din numarul angajatilor nostri la nivel global", a spus Sravanthi Agrawal, purtator de cuvant al companiei, referindu-se la disponibilizarile care vor afecta mai ales America de Nord, Belgia, Spania si Austria.

EBay se restructureaza pentru a se putea concentra pe activitatile sale de baza. Compania are 15.000 de angajati in 39 de tari si a anuntat la inceputul anului ca rezultatele financiare din 2008 vor fi sub asteptarile analistilor de pe Wall Street, iar cotatiile actiunilor vor scadea. In plus, CEO-ul Meg Whitman se va retrage la sfarsitul lui martie, dupa zece ani la conducere.

Previziunile EBay veneau dupa un al patrulea trimestru din 2007 cu rezultate solide, iar analistilor nu le era clar daca EBay se teme de efectele unui declin economic sau daca managementul isi lasa spatiu pentru a face schimbari care sa revigoreze afacerea.

EBay Inc a fost infiintata in 1995 in San Jose California. Pe langa foarte cunoscutul site de licitatii online, compania mai detine afacerea de e-commerce PayPal si softul de comunicatii Skype.