Aplicațiile bazate pe Inteligență Artificială se dezvoltă de la o zi la alta, într-un ritm frenetic. Asistăm cu toții la acest progres galopant, ca la a doua naștere a internetului. Unii dintre noi sunt plini de „anxietate AI”, în vreme ce alții, curioși și entuziasmați, testează constant aceste aplicații.

ChatGPT este un instrument care îți poate simplifica viața și munca, dacă știi să-l folosești corectFoto: Dmitrii Melnikov / Alamy / Alamy / Profimedia

ChatGPT a fost una dintre primele, cel puțin dintre cele cu succes răsunător. Și când spunem asta, nu exagerăm. Lansat în 2022, chatbotul creat de OpenAI a ajuns la un milion de utilizatori în numai cinci zile.

Pentru comparație: Instagram a avut nevoie de două luni și jumătate până acolo, Spotify de cinci, Facebook de zece, iar Netflix de trei ani și jumătate.

Disponibil inclusiv în limba română, ChatGPT a prins, pentru că îi poți scrie așa cum i-ai scrie oricărei persoane: poți cere clarificări și poți insista și reformula atunci când textul pe care ți-l întoarce nu te satisface. Și a mai prins pentru că poate mereu să revină cu noi răspunsuri, unele articulate și susținute.

Citește mai mult pe Panorama.ro