Meta lansează în UE rețeaua socială Threads, care a fost lansată în iulie în SUA și în mare parte a lumii, dar nu a putut deveni activă și în UE, din cauza unor probleme de reglementare și de gestionare a datelor. Threads este un rival pentru X (ex-Twitter).

Threads MetaFoto: Waingro, Dreamstime.com

În UE sunt 450 de milioane de locuitori și Meta speră că rețeaua va crește cât mai repede. La nivel mondial, Threads ajunsese la 100 milioane de useri în luna octombrie. Mark Zuckerberg spusese că și-ar dori ca Threads să ajungă la miliarde de useri în următorii ani, iar lansarea în UE este un pas important.

Șefii de la Meta speră că un număr mare de useri vor fi mai puțin activi pe X (rețea care a avut un an tulbure sub conducerea lui Musk) și vor trece la Threads pe care o prezintă ca fiind o rețea mai prietenoasă și care dezbină mai puțin.

Threads are la bază un cont de Instagram de la care poate fi creat un profil, dar pentru început userii vor putea face browsing fără a avea un profil pe Threads.

Meta a ales să aștepte înainte de a oferi Threads rezidenților din Uniunea Europeană, în timp ce a fost suficient timp pentru a clarifica consecințele noului regulament privind piețele digitale (DMA), intrat în vigoare la începutul lunii mai.

DMA urmărește să impună reguli specifice companiilor-cheie din domeniul internetului, precum Meta, pentru a preveni practicile anticoncurențiale.

Surse: AFP, CNN

Sursa foto: Dreamstime.com