Samsung Electronics și Google Cloud au semnat un parteneriat pe mai mulți ani pentru a integra tehnologii de AI generativ pe telefoanele Galaxy S24. Aceste tehnologii sunt prezente pe noi funcții de text, imagine și voce.

Samsung Galaxy S24Foto: Samsung

Reamintim că Samsung a comunicat foarte mult la lansarea Galaxy S24 pe aceste noi funcții de AI generativ, o bună parte fiind dezvoltate alături de Google și putând fi folosite și offline. Unele funcții permit traducere instantanee, altele fac automat modificări la poze, iar una dintre cele mai interesante permite căutarea pe Google, pornind de la încercuirea unor lucruri pe ecran.

Samsung și Google Cloud au anunțat un nou parteneriat pe mai mulți ani pentru a oferi tehnologia de inteligență artificială generativă (AI) a Google Cloud utilizatorilor de smartphone-uri Samsung.

Începând cu seria Samsung Galaxy S24 anunțată pe 17 ianuarie în cadrul Galaxy Unpacked din San Jose, California, Samsung va fi primul partener Google Cloud care va implementa modelele de învățare profundă (deep learning) Gemini Pro și Imagen 2 pe Vertex AI prin cloud pe dispozitivele de tip smartphone.

Anunțul vine după mai multe luni de testare intensă a acestor tehnologii.

Samsung este primul partener Google Cloud care implementează modelul Gemini Pro pe Vertex AI pentru utilizatori. Construit de la zero pentru a fi multimodal, Gemini poate generaliza și înțelege fără probleme, opera și combina diferite tipuri de informații, inclusiv text, cod, imagini și video.

Începând cu aplicațiile originale Samsung, utilizatorii pot utiliza funcția de sumarizare în Note, Voice Recorder și Tastatură. Gemini Pro pe Vertex AI oferă dispozitivelor Samsung funcții Google Cloud esențiale, inclusiv securitate, siguranță, confidențialitate și conformitatea datelor, spun cei de la Samsung.

Ca parte a acestui parteneriat, Samsung este unul dintre primii clienți care au testat Gemini Ultra, cel mai capabil și cel mai important model Google pentru sarcini extrem de complexe. De asemenea, Seria S24 va folosi Gemini Nano, LLM integrat pe dispozitiv livrat ca parte a sistemului de operare Android 14, cel mai eficient model de Gemini.

Gemini este un model de inteligență artificială (AI) multimodal dezvoltat de Google AI. Este un model de învățare profundă care a fost antrenat pe un set de masiv de date de text, cod și audio. Acest lucru îi permite să înțeleagă și să genereze text, să traducă diverse limbi, să scrie diferite tipuri de conținut creativ și să răspundă la întrebări într-un mod informativ.

Gemini este semnificativ mai bun decât modelele AI anterioare de la Google. Poate înțelege nuanțele limbajului uman și poate răspunde la întrebări într-un mod mai cuprinzător și mai informativ. De asemenea, poate genera text mai creativ, cum ar fi poezii, cod, scenarii și piese muzicale.

Gemini are o serie de aplicații posibile. Poate fi folosit pentru a îmbunătăți asistenții virtuali, pentru a crea noi forme de conținut creativ și pentru a dezvolta noi instrumente de învățare.