Compania Disney a anunțat că va investi 1,5 miliarde dolari în Epic Games, celebră pentru jocul video Fortnite, ideea fiind ca mai multe personaje Disney să fie prezente în jocurile video. Este cea mai mare investiție pe care Disney o face în domeniul jocurilor video.

Jucand FortniteFoto: Jjfarq, Dreamstime.com

Cele două companii vor lucra pentru a lansa noi jocuri și pentru a integra mai multe personaje Disney în cele deja existente. Cele două companii spun că vor crea și „un nou univers de distracție și jocuri”

Publicul tânăr care joacă titluri Epic Games se uită foarte puțin la TV, însă joacă mult pe smartphone, PC sau console, astfel că Disney va avea de câștigat dacă personajele sale vor fi văzute de tot mai mulți tineri în jocurile celor de la Epic Games.

Disney a mai colaborat cu Epic Games, dând licență de utilizare pentru câteva personaje celebre din filmele companiei. În jocuri ale Fortnite sunt deja prezente, spre exemplu, personaje din „Războiul Stelelor”.

Disney spune că noul univers le va jucătorilor posibilitatea de a „juca, privi, cumpăra și interacționa cu conținut, personaje și povești de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars și Avatar.

Surse Ars Technica, CNBC

Sursa foto: Dreamstime.com