Este o soluție încercată de multă lume: dacă ți s-a udat telefonul, pune-l într-o pungă sau într-un vas cu orez. Nu este o idee bună! Apple a actualizat instrucțiunile și a adăugat un paragraf în care spune clar că NU trebuie să pui în orez un iPhone care s-a udat.

Telefon in orezFoto: Valerii Honcharuk, Dreamstime.com

Apple spune că dacă pui iPhone-ul în orez, particulele minuscule ar putea afecta telefonul. Compania spune că cel mai bine este să îndepărtezi umezeala cu mâna - ținând telefonul cu mufa de încărcare în jos - și să-l lași la uscat măcar o jumătate de oră până să-l deschizi sau să-l pui la încărcat.

Compania mai spune că NU este o idee bună să usuci telefonul cu uscătorul de păr sau cu radiatorul și nici să încerci să introduci vreun obiect străin în telefon.

MacWorld este site-ul care a scris prima oară despre schimbările operate de Apple în instrucțiuni.

Este un mit cum că un telefon ud trebuie pus în orez, ideea fiind că orezul uscat are proprietăți absorbante și ajută mult. Mai ales după 2000 au fost oameni care au pus în orez telefoane Nokia care se udaseră de la ploaie sau pentru că au căzut în cadă sau în vase cu apă.

Mai mulți experți au testat tehnica orezului și concluzia a fost că nu ajută.

Partea bună este că telefoanele sunt tot mai rezistente la apă, așa că este mult mai mic riscul ca un telefon ud să nu mai funcționeze dacă s-a udat.

Surse: BBC, The Guardian

Sursa foto: Dreamstime.com