Sergey Brin, cel care a fondat Google în 1998, împreună cu Larry Page, a spus într-o rară apariție publică faptul că Google „clar a dat-o în bară” cu funcția de generare de imagini a chatbot-ului Gemini (lansat inițial sub numele de Bard).

Logo GoogleFoto: Shutterstock

Google anunțase pe 22 februarie că întrerupe funcţia de generare a imaginilor de inteligenţă artificială a Gemini, din cauza imaginilor istorice „inexacte”. Unii s-au simțit jigniți de imaginile create de programul de AI și a izbucnit un scandal, mai mulți șefi ai Google ieșind cu declarații și cu scuze, pentru a calma situația, în ultima decadă din februarie. Compania are de gând să relanseze curând funcția de generare de imagini.

Sergey Brin a spus la „AGI House”, în Hillsborough, California că Google a greșit fiindcă nu a testat suficient funcția de generare de imagini a Gemini. El a admis că multă lume s-a supărat, pe bună dreptate.

Brin a spus că nu este clar de ce unele răspunsuri ale Gemini „înclină” către stânga politică și a adăugat că nu asta a fost intenția Google.

Brin a fost președinte al grupului Alphabet până în 2019, dar rămâne membru în board și a revenit și la muncă, stimulat de rapidele dezvoltări din AI.

Sursa CNBC