Rețeaua socială Reddit se va lista curând și va fi evaluată la cel mult 6,4 miliarde dolari. Reddit este faimoasă pentru cele 100.000 de mini-forum-uri, a fost lansată în 2005 și a pregătit listarea în ultimii doi ani. Este o rețea mică în comparație cu Facebook, dar și cu X.

Logo RedditFoto: Valerio Rosati, Dreamstime.com

Este una dintre cele mai așteptate listări din SUA în ultimii ani, iar la IPO vor fi puse 22 de milioane de acțiuni, cu prețuri între 31 și 34 dolari, obiectivul fiind de a strânge 748 milioane dolari din oferta publică inițială.

Reddit este cunoscută, însă nu a atins numărul de useri pe care le au rețele precum Facebook sau X (fostă Twitter). După o rundă de finanțare din 2021, rețeaua era evaluată la 10 miliarde dolari. În prezent așteptările financiare sunt mai mici, evaluarea fiind de maxim 6,4 miliarde dolari.

Reddit are, în medie, 73 de milioane de useri care intră cel puțin o dată pe zi. A fost controversată politica sa de moderare de conținut, bazată pe voluntariat, existând cazuri în care mulți dintre moderatori au abandonat simultan lucrul, în semn de protest față de unele decizii ale companiei.

Reddit este faimoasă pentru cele aproximativ 100.000 de forum-uri online (numite „subreddits”) care acoperă orice temă îți poate trece prin cap.

Sursa: Reuters

Sursa foto: Dreamstime.com