​Dezvoltatorii software care folosesc magazinul Apple App Store vor putea să distribuie aplicațiile către utilizatorii de iPhone din UE direct de pe site-urile proprii, începând cu această primăvară, a anunțat compania, care este forțată de Uniunea Europeană să facă o serie de schimbări în ecosistemul închis al companiei.

Un magazin AppleFoto: Norman Chan, Dreamstime.com

Digital Markets Act (DMA) - regulamentul pentru piețele digitale - intrat în vigoare acum câteva zile - solicită ca Apple să permită magazine alternative de aplicații pe iPhone și dă voie dezvoltatorilor de software să renunțe la utilizarea sistemului Apple de plată în aplicație, în care se percep chiar și comisioane de până la 30%.

Așadar, userii de iPhone vor putea în premieră să descarce aplicații și de pe platforme web și să nu mai depindă doar de ce este pe App Store. Creatorii de aplicații vor putea oferi discount-uri în afara App Store, așa că userii au posibilitatea de a plăti mai puțin la abonamentele pentru aplicațiile favorite.

Dezvoltatorii pot alege cum să creeze promoții în aplicație, reduceri și alte oferte, atunci când îi îndrumă pe utilizatori să finalizeze o tranzacție pe site-ul lor web în loc să folosească „template-ul” Apple.

„Oferim mai multă flexibilitate dezvoltatorilor care distribuie aplicații în Uniunea Europeană, inclusiv prin introducerea unui nou mod de a distribui aplicații direct de pe site-ul web al dezvoltatorului”, au spus cei de la Apple.

Sursa foto: Dremstime.com