​Apple este în discuții cu Google pentru a putea folosi pe iPhone în câteva luni modelul de inteligență artificială generativă de la Google, spun surse citate de Bloomberg. Apple are un parteneriat cu Google și pe căutare web.

Google GeminiFoto: Dennizn, Dreamstime.com

Sursele spun că cele două companii sunt în negocieri și nu s-a ajuns încă la un acord, Apple având în trecut discuții și cu alte companii, inclusiv OpenAI, creatorul ChatGPT. Nu se știe la ora actuală dacă Apple va ajunge la un acord cu Google pentru a integra Gemini în viitorul iOs și în asistentul virtual Siri.

Dacă este să se ajungă la o înțelegere, un anunț nu va fi făcut mai repede de luna iunie, când se va ține importanta conferință Worldwide Developers Conference a Apple.

Un astfel de acord ar fi un mare câștig pentru Google și pentru modelul său de AI generativ Gemini, care a fost lansat în 2023 sub numele de Bard și care nu a fost ferit de controverse, însă este îmbunătățit în mod continuu.

Pe plan mondial sunt utilizate peste 2 miliarde de gadget-uri Apple, așa că Gemini ar avea parte de multă vizibilitate.

Și Apple lucrează la propriul model de AI generativ, dar pare să nu fi ajuns foarte departe cu el. Cu siguranță că rezultatele muncii la acest model se vor vedea în caracteristicile ce vor fi integrate în sistemul de operare iOS 18.

Sursa foto: Dreamstime.com