Papa Benedict al XVI-lea va trimite catorva mii de tineri mesaje text SMS de pace si speranta la Zilele Mondiale ale Tineretului, sarbatoare ce se va tine in iulie in orasul australian Sydney, scrie Reuters. Suveranul Pontif spera ca folosind tehnologia va reusi sa-si transmita cu usurinta ideile spre tineri.

Cateva mii de tineri vor primi mesaje de pace si speranta din partea Papei, pe telefoanele mobile, in timpul evenimentului care se va desfasura pe perioada a sase zile la Sydney. In plus, vor fi instalate si "ziduri" de rugaciune cu afisaj digital, iar Biserica Catolica va lansa un site de socializare, un fel de "Facebook catolic".

Reprezentantii bisericii au ales sa foloseasca tehnologia pentru a conecta cei 225.000 de tineri asteptati sa participe la sarbatoarea care va incepe pe 15 iulie.

Firma australiana de telecom Telstra va oferi servicii de voce,date si video si se va ocupa de instalarea "zidurilor" de rugaciune.

Primul eveniment de acest gen s-a derulat la Roma in 1986, iar de atunci Zilele Mondiale ale Tineretului se tin la intervale de doi - trei ani. Ultima editie a avut loc in 2005, la Koln, in Gemania. Catolicii spun ca editia din acest an va fi foarte "high-tech".