Vanzarile mondiale de microprocesoare au atins niveluri record in trimestrul doi din acest an, in crestere cu 16,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cel mai mare merit revenind vanzarilor inregistrate de Intel, informeaza PcAdvisor, care citeaza datele publicate, vineri, de compania de cercetare de piata din domeniul IT&C, IDC. Pentru acest an, IDC estimeaza ca vanzarile de microprocesoare la nivel mondial vor depasi nivelul de 32,8 miliarde de dolari.

In pofida atat a unui trimestru in care cererea pentru procesoare PC este de regula scazuta, cat si a turbulentelor de pe pietele financiare internationale, vanzarile de procesoare au inregistrat cresteri neasteptate, noteaza IDC.

In perioada mentionata, cota de piata a Intel a crescut la nivel global cu 0,9%, pana la 79,7%, in timp ce cota de piata a AMD a scazut cu 1,2%, pana la 19,7%.

Pentru acest an, IDC estimeaza ca vanzarile de microprocesoare la nivel mondial vor creste cu 7,5% fata de anul trecut, pana la peste 32,8 miliarde dolari.