In noaptea de miercuri spre joi s-a lansat in Romania cea mai noua extensie (add-on) a jocului multiplayer online World of Warcraft: Wrath of The Lich King. Jocul e unul dintre cele mai asteptate din acest an, prima sa extensie s-a vandut in 2,4 milioane de exemplare pe plan mondial in prima zi dupa lansare. Lansarea s-a facut la miezul noptii in multe orase importante unde s-au format cozi chiar si de mii de oameni. Spre exemplu, in centrul Londrei, au asteptat 2.000 de oameni, dar evenimente similare s-au tinut si in America de Nord, Taiwan, Franta sau Coreea de Sud.

World of Warcraft Wrath of The Lich King, produs de Blizzard Entertainament, poate fi jucat doar online si necesita instalarea World Of Warcraft si a extensiei The Burning Crusade. Jocul necesita plata unui abonament lunar care se poate achita prin card de credit sau cumparand un card preplatit.

Add-on-ul Wrath of The Lich King aduce o poveste noua si alte elemente noi, precum ridicare in nivel de la 70 la 80, o noua clasa de razboinici si un nou continent numit Northrend.

La extensie au lucrat 125 de oameni din cei 3.000 de angajati ai Blizzard, companie infiintata acum 17 ani si detinuta de grupul francez Vivendi.

World of Warcraft a fost lansat in 2004 in SUA si 2005 in Europa, iar in prezent exista circa 11 milioane de jucatori abonati. Taxa lunara este de circa 15 dolari.

Ca informatii legate de costul noii versiuni, spre exemplu la Diverta editia standard care contine manualul si jocul are un pret de circa 140 lei.