Afacerile companiei de IT Asesoft Distribution au crescut cu 22% anul trecut, spre 127 milioane dolari, insa pentru anul in curs prognozele indica o crestere de doar 2%, in timp ce rata de profit va scadea, a anuntat compania.

“Am incheiat 2008 cu 127 milioane dolari, in crestere cu 22% comparativ cu anul anterior. Piata de distributie IT in segmentul in care noi activam a crescut cu mai putin de 10% in 2008, ceea ce face ca rezultatul nostru sa fie unul foarte bun per ansamblu. (...) Pentru noi, anul 2009 este unul de crestere usoara in care ne propunem sa ajungem la o cifra de afaceri de 130 milioane dolari. Obiectivul nostru este sa ne pastram o crestere profitabila a afacerii, chiar daca, dupa estimarile noastre, rata de profit va scadea spre 1% in acest an”, spune Iulian Stanciu, directorul general al companiei.

Segmentele care au adus in anul 2008 cele mai mari cresteri sunt monitoarele, notebook-urile, produsele pentru retea si software retail. Pentru acest an, compania estimeaza o crestere a ponderii de notebook-uri vandute din totalul pietei de PC, dar si o crestere a cererilor de servere.

„Chiar si in situatii de criza, nu intentionam sa concediem angajati sau sa scadem salarii. Principalul obiectiv este sa ne sustinem clientii si, in 2009, nu vom opri afacerea doar pentru ca toata lumea vorbeste despre criza”, spune Iulian Stanciu.