Traficul pe internet a fost cu 21% mai redus sambata in ora in care, din cauza unei erori a Google, motorul de cautare a fost practic blocat, arata un studiu al AT Internet Institute citat de site-ul ecrans.fr care tine de Liberation.

Sambata, intre orele 14:27 si 15:25 GMT, atunci cand cineva efectua o cautare pe Google, toate rezultatele indicau: "acest site ar putea dauna computerului dumneavoastra", in toate limbile de cautare, a explicat Google.

Grupul a declarat ca vina ii apartine, invocand "o simpla eroare umana". Eroarea a aparut nu doar pe google.com ci si pe alte aplicatii ale companiei, cum ar fi Google News sau Google Images.

AT Internet Institute publica un studiu efectuat pe 55.000 site-uri si concluzia este ca "pana" Google a avut consecinte semnificative asupra traficului web care per ansamblu a scazut cu 21%, avand un minim de 29,3% inainte ca problema sa se rezolve. De notat ca dupa ce totul a revenit la normal, traficul a fost un timp ceva mai mare decat inaintea aparitiei problemelor, dar apoi s-a stabilizat la media dinaintea defectiunii.

Concluzia firmei este ca numai Google conteaza in lumea motoarelor de cautare, iar multi prefera sa ajunga la un site dorit prin intermediul Google si nu sa tasteze adresa. De notat ca destul de putini din cei care au incercat in aceea ora sa acceseze Google au apelat la alte motoare de cautare. Cei mai multi pur si simplu au abandonat cautarea.