Fondatorul Microsoft Bill Gates le-a interzis copiilor sai sa foloseasca produse ale companiei rivale Apple in locuinta sa, a declarat sotia sa, Melinda, relateaza dailymail.co.uk.

Dar interdictia s-ar putea intoarce impotriva lui Bill Gates, dupa ce Melinda a recunoscut ca, in anumite momente, este invidioasa pe prietenele sale care folosesc telefoane iPhones.

Ea a declarat pentru revista Vogue ca cei trei copii ai cuplului - Jennifer, 13 ani, Rory, 10 ani si Phoebe, in varsta de sapte ani - nu au voie sa foloseasca produse Apple.

"Sunt foarte putine lucruri care sunt interzise in casa noastra. Dar iPod-urile si iPhone-urile sunt doua dintre lucrurile care sunt interzise copiilor nostri", a declarat ea.

Dar, ca orice fruct interzis, Melinda Gates, in varsta de 44 de ani, recunoaste ca unele dintre produsele Apple o tenteaza: "Cand ma uit la prietenii mei imi spun: 'Oh, nu m-ar deranja deloc sa am un iPhone".

Timp de multi ani, Microsoft a detinut monopolul pe piata tehnologiilor IT.

Dar, in ultimii zece ani, popularitatea noilor produse Apple - iPod, iPhone dar si computerele lansate - a propulsat compania condusa de Steve Jobs in rolul de principal rival al celor de la Microsoft.

In ciuda zvonurilor privind antipatia dintre Gates si fondatorul Apple, Steve Jobs, cei doi au facut eforturi serioase pentru a afisa o imagine publica de amici.

Familia Gates traieste intr-un vast domeniu situat pe malul lacului Washington, parintii fiind deosebit de atenti in protejarea vietii private a celor trei copii.

Gates a renuntat la functia de director executiv al Microsoft pentru a se concentra asupra actiunilor de caritate ale fundatiei Bill & Melinda Gates Foundation - cea mai mare organizatie filantropica din lume.

Steve Jobs a fost si el obligat sa se retraga din fruntea Apple, pentru a-si rezolva problemele de sanatate.