Se inmultesc incidentele legate de telefoanele iPhone produse de Apple: un agent de securitate din sudul Frantei sustine ca a fost lovit in ochi de o bucata de sticla, dupa ce ecranul aparatului a explodat in timp ce incerca sa trimita un SMS, relateaza AFP.

"Tocmai scriam un mesaj, luni, cand telefonul mi-a explodat" in fata, a declarat Yassine Bouhadi, in varsta de 26 de ani, care asigura paza la un supermarket din Villevieille (sudul Frantei).

Atins la ochiul stang de o ramasita a ecranului, Bouhadi intentioneaza sa depuna plangere.

"Vreau explicatii despre acest telefon blestemat pe care am dat 600 de euro in urma cu trei luni si jumatate si vreau sa mi se returneze banii", a continuat el.

Un incident similar a fost semnalat la jumatatea lunii august de un tanar de 18 ani din Aix-en-Provence.

Alte cazuri in care au fost implicate iPod-uri au fost semnalate de televiziuni americane si britanice, fenomenul fiind provocat, cel mai probabil, de o supraincalzire a bateriilor litiu-ion.

La solicitarea Comisiei Europene, grupul american Apple a sustinut ca recentele explozii nu sunt decat "accidente izolate" si nu poate fi vorba despre "o problema generala".

Bruxelles a "transmis o cerere de informatii statelor membre" ale UE, cerand sa fie tinut la curent in privinta viitoarelor evolutii prin intermediul sistemului de alerta Rapex, care se refera la produsele de consum considerate periculoase.