Serviciul de email al gigantului american al internetului Google, Gmail, a fost afectat joi, pentru a doua oara in mai putin de o luna, de o pana care a impiedicat o parte dintre utilizatori sa-si acceseze mesajele, anunta AFP.

"Am fost informati ca exista o problema cu Gmail care afecteaza un numar redus de utilizatori", a precizat Google, intr-un mesaj postat la ora 10:29 (14:29 GMT) pe un site de control al activitatilor sale.

Pentru anumiti utilizatori, Gmail afisa urmatorul mesaj: "Gmail nu este in masura, pentru moment, sa acceseze contactele dumneavoastra. Este posibil sa va confruntati cu probleme in perioada urmatoare".

Acest nou incident intervine la trei saptamani dupa o alta pana, legata de o problema de mentenanta a serverului, a lasat milioane de utilizatori fara mesagerie timp de doua ore.

Cea mai recenta pana majora a Google a fost inregistrata in luna mai, cand mai multe servicii ale motorului de cautare au ramas inaccesibile timp de aproximativ o ora. Gmail s-a confruntat cu o pana de mai multe ore in luna februarie.