Cum toata presa de profil va acoperi cu minutiozitate prezentarea celor de la Google, am sa ma rezum la a sublinia cateva puncte esentiale. Credeam si eu, ca si multi altii, ca este vorba de un soi de Linux pe care ruleaza browserul Chrome, instalabil pe orice desktop sau laptop. Gresit. ChromeOS va rula initial doar pe netbook-uri cu firmware modificat. Asta poate insemna ca instalarea pe un PC “normal” nu va fi banala si va presupune un soi de emulare a firmware-ului “special”, scrie Adrian Spinei pe blogul Netuality.

In afara de cazul in care firmware-ul custom aduce doar un spor de viteza. Browserul Chrome a fost lansat doar ca sa ne “obisnuiasca cu ideea”.

Apoi, credeam ca Google nu va lua chiar atat de serios povestea cu cloud-ul si va lasa utilizatorul sa mai ruleze totusi cateva programe in local. Gresit, din nou. Singurele aplicatii permise pe ChromeOS sunt cele web. Toate datele utilizatorului sunt in local (criptate) si in cloud. Toate datele.

Vrei programe? “Webul este appstore-ul nostru”. Nu-i o gluma. Filme? YouTube (da, cu suport de Flash) sau poate Hulu. Carti? Google Books. Muzica? Netu-i plin. Te doare ceva? Google Health iti sta la dispozitie. Vrei altceva? “Cauta si tu pe gugle”.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul Netuality.