Peste 120.000 de persoane au vizitat targul de tehnologie CES care s-a desfasurat saptamana trecuta in Las Vegas, crestere usoara fata de 2009 cand numarul de vizitatori scazuse cu 20% fata de editia dinaintea crizei. Targul a fost dominat de inovatiile din domeniul televiziunii 3D, de tablet PC-uri de noutatile din segmentul e-reader dar si de noi dezvoltari tehnologice care aduc internetul WiFi si in automobile.

In 2008 CES a fost vizitat de 141.000 de persoane, iar in 2009 numarul a scazut drastic la 113.000. Totusi, organizatorii spun ca numarul de vizitatori a crescut anul acesta spre 120.000, semn ca lucrurile incep sa-si revina.

S-a vorbit enorm despre televiziunea 3D la CES, principala tendinta fiind aducerea experientei tridimensionale a filmuluui Avatar in tot mai multe case, prin lansarea de televizioare dedicate 3D, playere BluRay compatibile 3D si sisteme de sunet tot mai avansate. In plus, mai multe posturi TV au anuntat ca vor transmite programe 3D, semn ca lucrurile au trecut cu mult de stadiul de teorie

Printre lcururile iesite din comun la categoria TV se numara televizorul ce poate fi controlat prin gesturi, telecomanda TV cu ecran incorporat pe care pot fi urmarite alte posturi TV sau televizoare care se conecteaza in diferite feluri la internet, astfel incat sa poti accesa spre exemplu conturi Facebook sau Twitter in timp ce urmaresti o emisiune sau sa accesezi magazine online dedicate noilor aplicatii cu care noile televizoare sunt compatibile.

S-a vorbit enorm despre tablet PC-uri, dispozitive plasate intre smartphone si netbook. Au fost prezentate diverse variante, de la laptop-ul cu ecran detasabil, pana la tablet PC-ul HP prezentat cu mare pompa de seful Microsoft. A lipsit tablet-ul care starneste cel mai mare interes, cel pe care Apple il va prezenta probabil la final de ianuarie.

La categoria smartphone s-a vorbit mult despre primul telefon al Google, Nexus One, care in cateva saptamani va ajunge si in Europa, insa noutati au venit si de la tehnologia proiectoarelor "de buzunar" asa numitele "pico - proiectoare" care se vor gasi pe tot mai multe telefoane dar si pe unele laptop-uri. Avantajul acestor proiectoare compenseaza dezavantajul ecranelor mici ale telefoanelor mobile pe care aplicatiile multimedia sunt mai greu de urmarit. Tehnologia pico - proiectoarelor transforma telefonul intr-un proiector portabil iar imaginile pot fi urmarite la dimensiuni mari pe suprafete plate.

Un capitol aparte a fost alocat industriei auto unde tendinta este de a avea internet in masina. Au aparut aplicatii care citesc soferilor mesajele pe care acestia le primesc pe Twitter sau ii ajuta sa gaseasca muzica pe internet.

La editia 2010 a CES au expus 2.500 de companii, ceva mai putin decat anul trecut.