In asteptarea tablet PC-ului pe care Apple ar trebui sa-l lanseze pe 27 ianuarie, presa internationala de specialitate face speculatii pe marginea a ceea ce ar putea fi "gadgetul anului" iar pe interent au aparut de mult timp cateva clipuri video care prezinta diverse concepte de tablet PC-uri. Sunt cateva variante, de la tablet-ul care poate fi folosit ca e-reader, pana la cel care e post de catalog virtual de cumparaturi sau de manual de scoala interactiv. Intra in articol pentru a vedea cateva clipuri video selectate de CNN.

Aproape toata lumea e de acord ca 2010 e anul tablet PC-urilor, mai ales ca peste 10 producatori au promis astfel de dispozitive. Fanii spun ca un tablet este mai practic decat un mini-laptop si mult mai functional decat un smartphone. Imaginea e de calitate, poti citi carti, reviste, poti viziona filme, poti intra pe internet si poti accesa jocurile video preferate. Mobilitatea unui astfel de gadget este extraordinara, spun cei care sustin ca tablet PC-urile se vor vinde in volume de cateva zeci de milioane de unitati anul acesta.

La polul opus sunt cei care spun ca publicul nu cere astfel de gadget-uri care sunt oricum scumpe, bateria tine putin si nici nu sunt atat de functionale precum laptop-urile. Multi spun ca se vorbeste exagerat de mult despre tablet PC-uri, terminale care sunt pe piata de ani buni, insa nu au reusit sa se impuna.

Ramane de vazut cate se vor vinde anul acesta. Unele firme au promis tablet PC-uri cu 200 de dolari, despre cel Apple se zvoneste ca va costa 1.000 de dolari, e clar ca plaja de preturi este larga si oferta promite sa fie variata.

Iata trei clipuri cu concepte de tablet PC-uri care au fost extrem de populare pe YouTube.