Portalul Yahoo! din Japonia ar putea utiliza in viitor tehnologia de cautare a Google, intr-o alianta atipica ce trebuie insa aprobata si de autoritatile din domeniul concurentei, scrie AFP. In timp ce la nivel mondial Yahoo! a batut palma pentru o alianta cu Microsoft in domeniul motoarelor de cautare, tocmai pentru a rivaliza cu Google, in Japonia Yahoo! vrea alianta cu marele rival. Alianta este posibila fiindca Yahoo! nu este principalul actionar al portalului japonez, insa Yahoo! si Google ar detine aproape 90% din piata motoarelor de cautare in tara asiatica.

Yahoo! ar face alianta cu google in JaponiaFoto: Yahoo!

Daca intelegerea va primi unda verde din partea autoritatilor, portalul japonez nu si-ar schimba designul, insa ar adopta tehnologia de cautare pe internet a Google si ar folosi sistemul de distributie si de publicitate online de la Google. Seful Yahoo! Japonia spune ca o astfel de alianta ar fi miscarea cea mai potrivita si adauga ca fondatorul Yahoo!, Jerry Yang i-a dat unda verde sa faca o astfel de alianta care, sustine seful Yahoo! Japonia, nu constituie monopol.

Yahoo! are 57% cota de piata pe cautarea pe internet in tara asiatica, iar Google 31%, in timp ce Microsoft are doar trei procente.

Alianta face nota discordanta cu ce se intampla la nivel global unde, dupa discutii intense, Yahoo! s-a inteles sa foloseasca tehnologia Microsoft pentru cautare pe site-urile sale, tocmai pentru a concura cu Google.

Yahoo! Japonia nu este obligata sa foloseasca tehnologia Microsoft fiindca actionarul principal este operatorul telecom Softbank care detine 40% din actiuni, in timp ce Yahoo! detine 35%.