​Google va folosi la aplicatia Street View si mici avioane fara pilot capabile sa zboare circa o ora, sustine un producator german de astfel de mici aparate. Compania germana Microdrones GmbH, ale carei avioane sunt folosite atat de fortele speciale, cat si de Politie, sustine ca Google a comandat un aparat si vrea alte cateva zeci, scrie The Telegraph.

Micile avioane au circa un metru latime, cantaresc sub un kilogram si pot zbura mai mult de o ora cu cele patru motorase. Aceste "drone" pot face poze de inalta rezolutie care sa se completeze cu cele facute la sol.

Aplicatia Street View care ofera imagini 360 de grade la nivelul strazii dintr-o serie de orase in 22 de tari i-a creat multe probleme companiei fiindca a fost acuzata in mod repetat ca a incalcat dreptul la intimitate a persoanelor. Asta deoarece in poze au aparut case ale celebritatilor, dar si diverse persoane in situatii nepotrivite, cum ar fi oameni beti pe strada sau altii care ieseau din sex-shop-uri.

Google a fost nevoita sa blureze imagini cu persoane, case sau masini dupa ce a fost chemata si in instanta. Google Street View are imagini panoramice din 22 de tari, iar luna aceasta se adauga si Germania, unde autoritatile au criticat masiv aplicatia.

Street View a pus Google in pozitii foarte delicate, dupa ce in luna mai admitea ca pur si simplu "din greseala" a colectat in 30 de tari date confidentiale de la retele WiFi nesecurizate in urma parcursului masinilor care faceau poze pentru Street View, inclusiv in Romania.