Compania Plastic Logic, fondata de cercetatori de la Cambridge, a anuntat ca renunta la lansarea modelului Que, unul din cele mai asteptate cititoare de carti electronice de pe piata (e-reader). Modelul fusese prezentat la targul de tehnologie CES in ianuarie, trebuia lansat in primavara, insa compania admite ca piata s-a schimbat foarte mult de atunci, astfel ca terminalul nu mai poate fi lansat in varianta gandita initial. Se va lucra la o noua generatie, insa momentul lansarii e necunoscut.

E-reader-ul Que trebuia lansat in primavaraFoto: Plastic Logic

Lansarea e-reader-ului Que a mai fost amanata, insa in momentul prezentarii de la CES fusesera anuntate si preturile la care dispozitivul ar fi trebuit vandut in SUA: 649 dolari pentru versiunea cu 4 GB de stocare, WiFi si Bluetooth si 799 dolari pentru varianta cu 8 GB stocare si modem 3G. Que avea un ecran de 10,7 inch, sub un cm grosime si mai putin de 500 g greutate.

Compania s-a infiintat in 2000 si a strans 200 de milioane pentru investitii, construind si o fabrica in Germania pentru productia de ecrane ultra-rezistente din plastic. Firma a anuntat insa ca din cauza schimbarilor masive de pe piata e-reader-elor renunta la lansarea primei generatii a terminalului Que, urmand sa inceapa dezvoltarea unei noi generatii pentru care insa nu a dat niciun orizont de timp pentru momentul lansarii.

Informatia vine in contextul in care exista zvonuri cum ca Plastic Logic e in negocieri cu o companie rusa care ar urma sa devina actionar majoritar si sa vina cu o infuzie de capital.

E-reader-ul Plastic Logic era unul din cele mai asteptate astfel de produse, pe o piata dominata de Kindle al Amazon si Nook de la Barnes&Noble.