​Portalul american AOL are in vedere un proces complex de scindare care sa-i permita apoi sa fuzioneze cu Yahoo!, spun surse citate de Reuters. AOL s-a desprins anul trecut de grupul media Time Warner, iar discutiile de scindare sunt intr-o faza preliminara. Despre Yahoo! s-a scris mult timp ca va fi cumparata de Microsoft, insa nimic nu s-a concretizat, astfel ca zvonurile trebuie privite cu reticenta.

Scindarea AOL era discutata inca de pe vremea cand gigantul web facea parte din grupul media Time Warner si se vorbea de separarea activitatilor de furnizare servicii internet de cele de publicitate online. Aceasta scindare ar fi, se pare, pasul decisiv in vederea unei posibile fuziuni cu Yahoo!.

Informatiile sunt insa in faza de ipoteze informale, companiile nu au confirmat nimic, insa se spune ca scindarea ar ajuta noua entitate formata din AOL si Yahoo! sa se concentreze pe activitatea de baza de furnizare de continut web.

Despre Yahoo! s-a scris masiv ca e in cautarea unui partener care sa-i redea stralucirea de alta data pentru ca, desi are o baza uriasa de utilizatori ai serviciilor de mail, circa 270 de milioane de clienti, compania e percepeuta ca avand servicii care s-au modernizat putin in ultimii ani.