Intel a obtinut acordul FTC, autoritatea americana in domeniul concurentei, pentru achizitia producatorului de solutii de securitate McAfee cu 7,68 miliarde de dolari, anunta Bloomberg. Urmatorul pas este obtinerea aprobarii din partea Comisiei Europene, insa procedura ar putea dura cateva luni din cauza ca europenii vor sa analizeze in profunzime una din cele mai mari tranzactii din IT-ul ultimilor ani.

Potrivit Wall Street Journal, Uniunea Europeana este preocupata de faptul ca Intel va integra in procesoare solutiile de securitate McAfee, producatorul de antivirusi putand avea un avantaj in fata competitorilor sai in contextul in care Intel are deja pozitie dominanta pe piata. UE a mai sanctionat Intel Corp. cu o amenda de 1,06 miliarde euro pentru ca a pus piedici rivalilor, in special companiei AMD.

Daca autoritatile europene din domeniul concurentei decid ca dosarul trebuie analizat temeinic, incheierea tranzactiei ar putea fi intarziata cu cateva luni

Intel a anuntat in august 2010 ca intentioneaza sa cumpere McAfee, fiind aproape de una dintre cele mai mari preluari din istoria sa. Oficialii Intel au declarat atunci ca doresc sa foloseasca aceasta achizitie pentru a produce cipuri mult mai eficiente si sigure.

Intel detine peste 80% din piata procesoarelor pentru PC-uri si are 80.000 de angajati pe plan mondial. McAfee Inc dezvolta, distribuie si ofera mentenanta pentru solutii de securitate informatica pentru guverne, companii si persoane fizice. Compania fondata in 1989 are, la fel ca si Intel, sediul in Santa Clara, California. McAfee are 6.100 de angajati, iar anul trecut a realizat venituri de doua miliarde dolari.